Stichting Leergeld Voorne-Putten op Facebook
Stichting Leergeld Voorne-Putten

Wat kan aangevraagd worden

Ouders of verzorgers kunnen bij Leergeld Voorne-Putten een aanvraag indienen om hun kind(eren) te laten meedoen. Meedoen via Leergeld kan op vier verschillende gebieden: onderwijs, sport, cultuur of welzijn.

  • Onderwijs Meedoen op school is van groot belang voor de ontwikkeling van een kind. Voorbeelden van aanvragen op onderwijsgebied zijn aanvragen voor een ouderbijdrage, schoolreisje, schoolkamp of vervoer (fiets) naar school.
  • Sport Door mee te doen met sport kan een kind leren omgaan met andere kinderen en leren omgaan met winnen en verliezen. We hebben al veel gezinnen kunnen helpen met het betalen van de contributie van een sportclub. We helpen ook als het gaat om kleding of andere spullen, die nodig zijn om te sporten.
  • Cultuur Ook meedoen op het culture vlak is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Hierbij kunt u denken aan muziekles of balletles, maar ook creatieve cursussen zoals schilderen, toneelspelen of pottenbakken.
  • Welzijn Ook overige activiteiten, zoals bijvoorbeeld deelname aan de scouting, behoren vaak tot de mogelijkheden. Als uw kind met de fiets naar school moet, kunnen wij u wellicht ook helpen bij de aanschaf van een (tweedehands) fiets. En als uw kind een computer/laptop nodig heeft om zijn/haar huiswerk voor school te maken, dan kunnen wij u wellicht ook helpen.

Aanvragen kunnen dus in principe variƫren van een aanvraag voor een vergoeding voor een fiets, computer of schoolreisje tot een aanvraag voor een vergoeding voor de contributie voor een sportclub of scouting.

Wilt u weten wat Leergeld Voorne-Putten zou kunnen vergoeden? Ga naar Aanvragen en neem contact met ons op.